Wednesday, September 12, 2007

Liefde kost een vliegticket

Ik ga nu iets opschrijven dat de nodige agressie kan opwekken bij mijn medestudent. Daarom houd ik het kort.
Ik geef niemand anders dan mijzelf de schuld, maar ik kan sommige studenten niet uitstaan. En dan bedoel ik niet de studenten bij al die verenigingen. Of borrelgezelschappen. Of commitées. Want daar kan ik niet zoveel over zeggen wegens gebrek aan expertise.
Ik word eigenlijk het meest geconfronteerd met studenten die chronisch níet studeren. (Nou valt dat in de praktijk vaak samen met het zitten in een vereniging, maar dat is flauw.) Ik heb het over meisjes en jongens die studeren omdat omdat pa en ma menen geld te moeten stoppen in een verwaarloosd kind. Uiteraard zonder enige ambities, maar dat kunnen zij nog niet weten.
De eerste aspiraties van het kind komen naar voren tijdens een enthousiast gesprek over backpacken aan de andere kant van de wereld naar aanleiding van een programma als Expeditie Robinson. Vanaf dit moment beginnen pa en ma te fantaseren over de mogelijke interesse van het kind in ontwikkelingshulp en andere culturen en bijbehorende studies als geneeskunde of rechten, terwijl het kind helemaal niet denkt aan een carriere maar aan nieuwe mensen (nieuwe soa's) en nieuwe ervaringen ("want een ervaring kost niks!") De ouders betalen het vliegticket, maar die kosten blijken onder 'liefde' te vallen. En liefde... liefde kost een vliegticket. Niet altijd hoor, sommige kinderen blijven gewoon aan de andere kant van de wereld. Dan hebben ze een nieuwe liefde gevonden.

4 comments:

 1. jezus wat kun jij brabbelen

  ReplyDelete
 2. Ik snap je uitgangspunt en ben het er mee eens voor zover ik mezelf buiten beschouwing kan laten, want ergens voel ik me altijd aangesproken door dit soort uitlatingen - uitlatingen die ik zelf, eveneens, met onzekere regelmaat als een soort projectieve projectielen afvuur op slampampers zoals, het moet gezegd, ik zelf soms als geen ander kan zijn.

  Echter, ik hoopte onder deze titel een ander soort verhaal aan te treffen. Want met trots, bitterheid, ironie, zelfspot en een verklaarbaar verlangen naar verwegistan kan ik inderdaad zeggen:

  LIEFDE KOST EEN VLIEGTICKET

  Maar dan: daarover zal ik zelf beter een blog kunnen beginnen ;)

  Groetjes,

  Teun

  ReplyDelete
 3. Haha, Teun, in jouw geval... kost liefde inderdaad een vliegticket! Maar in een hele andere context :)

  ReplyDelete